Smak, saftighet och mörhet Vårt kött har en uttalad viltsmak, saftighet och mörhet. Konsumenter och styckare talar även om köttets fina struktur och storlek samt dess goda hållbarhet. Den naturliga viltsmaken uppstår då djuren uteslutande livnär sig på saftigt gräs, örter och friskt hö. Mörheten kommer av att vi enbart säljer kött från kvigor och stutar. En kraftutfodrad tjur måste bli fetare, och köttet måste hängas längre, för att liknande mörhet ska uppnås. Slakt och styckning
Slakten sker på närmsta KRAV-godkända slakteri. Idag är det antingen
slakteriet i Kävlinge KS 081 eller slakteriet i Hörby KS 041. Djuren skickas
i grupp till slakt på morgonen och slaktas direkt efter ankomst. Även om
detta främst görs utifrån ett djuromsorgsperspektiv, så är vi övertygade om
att det lugna handhavandet påverkar köttets kvalitet positivt.
Styckning utförs av styckningsanläggningen vid Hörby KS 041 eller vid
Viltgrossisten i Teckomatorp SLV 5511. Finstyckning och konsumentförpackning
sker vid Bromölla Chark SLV 5106. Alla anläggningarna är godkända enl
Statens Livsmedelsverks och KRAV´s regler.
Har du några frågor så hör gärna av dig till oss eller kontakta respektive
butikers köttansvariga. De kan vårt kött.
|